Teslas aktieägarmöte: Elon Musk sammanfattar året 2020

Inatt inledde Tesla sitt årsmöte för aktieägarna och efterföljande evenemanget Battery Day. Under aktiemötet sammanfattade Teslas Vd Elon Musk om året.

– Det har varit ett otroligt år, tack för er support. Tack för alla som köpt en Tesla. Det har varit ett bra år och vi har många bra år framför oss, inledde Elon Musk mötet.

Bland årets höjdpunkter nämner Elon Musk den nya fabriken i Kina som invigdes i början på mars i år. Fabriken byggdes på otroliga 15 månader. Planen är att fortsätta utbyggnaden av fabriken och på sikt tillverka en miljon bilar om året.

Årets andra höjdpunkt är volymproduktionen av Tesla Model Y. Elon beskriver Model Y som den smidigaste lanseringen någonsin och ett bevis på att Tesla börjar bli duktiga på att bygga bilar. ”Även om det är lätt att bygga en prototyp så är det en otrolig utmaning att skala upp till fullskalig produktion”, berättar Elon.

Den tredje höjdpunkten för året att fyra kvartal på raken med positivt resultat. Utmaningar framöver är att korta ner leveranstiderna. Kan Tesla korta ner tiden från beställning, tillverkning och leverans till kund kommer Tesla kunna öka vinsten ännu mer, förklarar Elon.

En väg till det är att bygga nya fabriker närmre kunderna. Därför är fortsatt utbyggnad av fabriken i Kina och färdigställande av nya fabriken i Europa av högsta prioritet.

Fortsatt läsning: Sammanfattning av Teslas Battery Day – Tesla halverar batterikostnaden med 57 procent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.