Video: Så står nya Volvo EX30 upp mot Tesla Model 3 i ett dragrace

Nyligen kunde vi i en video från E-Drive Sweden se hur nya Volvo EX30 står sig i ett dragrace mot Porsche Taycan. Den betydligt motorstarkare Porschen var snabbare trots att EX30 är en pigg liten kompakt-SUV.

Nu har E-Drive Sweden möjligtvis funnit en liten mer jämbördig rival. De två bilarna har en minimalistisk interiör med egna designlösningar, en central pekskärm och massor av motoreffekt. Det är alltså nya Volvo EX30 som får möta nya Tesla Model 3.

Volvon är en EX30 Twin Performance med 428 hästkrafter och ett vridmoment på 543 Nm. Teslan är en Model 3 Long Range med 390(?) hästkrafter och ett vridmoment på 494 Nm. Båda bilarna väger nästan lika mycket, 1963 kg respektive 1915 kg.

Kolla in mötet mellan de två bilarna i videon nedanför:

Resultatet öppnar så klart upp för en tydlig revansch. Volvo EX30 Twin Performance måste så klart också måste möta nya Tesla Model 3 Performance när den lanseras senare i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.