Tesla har nått sex miljoner tillverkade bilar

Tesla uppmärksammar idag att man precis nått en jämn milstolpe. Sedan Tesla levererade sin första bil 2008 har man idag nått sex miljoner tillverkade bilar. Det bara 5,5 månader efter att man nådde den senaste uppmärksammade milstolpen på fem miljoner tillverkade bilar.

– Producerat sex miljoner bilar! Tack till våra ägare och team runt om i världen för ert stöd och hårda arbete, det är verkligen viktigt, skriver Tesla på X.

Produktionstempot har ökat snabbt för Tesla de senaste åren. Det tog 12 år att nå den första miljonen, något Tesla gjorde i mars 2020. Vilket då kan jämföras med 5,5 månader för den senaste miljonen.

Tesla tillverkar idag sina fem bilmodeller Model S, 3, X, Y och Cybertruck vid fyra fabriker. Två av dem finns i USA i delstaterna Kalifornien och Texas. Den tredje fabriken finns i Shanghai i Kina och den fjärde strax utanför Berlin i Tyskland.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.