Video: Följ med in bakom kulisserna hos Rimac Automobili

Förra året levererade kroatiska Rimac Automobili på löftet om att leverera en av världens mest exklusiva och snabba supersport-elbilar. Då startade leveranserna av Rimac Nevera.

Företaget har vuxit och man har lagt beslag på Bugatti tillsammans med Porsche för att samla kompetens om bilbyggande. Men Rimac är så mycket mer än bara en tillverkare av elbilar som det flesta bara kan drömma om.

– Vi hjälper bilföretag att bygga elbilar och hybrider genom att göra bilar som är spännande, förklarar Mate Rimac under en fabriksvisning.

Genom att driva på utvecklingen påskyndar man omställningen till elbilar. Dotterbolaget Rimac Technology utvecklar, tillverkar och levererar batterisystem, drivlinor och elbilskomponenter till andra biltillverkare.

För grundaren Mate Rimac är det tydligt att företaget vill ha en påskyndande roll i skiftet. Det är något han lyfter fram gång på gång. Bland annat i en ny video där vi får följa med in bakom kulisserna hos Rimac Automobili:

– Det här är så svårt att göra. Om du vill kopiera det vi gör, tillbringa en vecka här. Jag bryr mig inte. Om du kan göra det, om du kan göra det bättre, så är du välkommen, du förtjänar det, säger Mate Rimac i en videon.

Den en timma långa rundvandringen hos Rimac Automobili ser du i videospelaren nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.