Lightyear berättar mer om elbilen Lightyear 2: ”En äkta familjebil som klarar 800 km”

I förra veckan visade Lightyear upp sin nästa bilmodell Lightyear 2. Målet är 800 kilometer mellan laddningarna och ett riktpris på 40 000 euro.

Nu kommer nya detaljer om den kommande modellen. Lightyear 2 kommer att bli något större än den betydligt dyrare föregångaren Lightyear 0 som kostar närmare 2,5 miljoner kronor.

Lightyear 2 kommer ha plats för fem personer och generöst med bagageutrymme. Den ska ta platsen som en äkta familjebil och erbjuda markfrigång som en suv.

– De största skillnaderna mellan Lightyear 0 och Lightyear 2 är priset, produktionen och utrymmet. Med Lightyear 0 är produktionen begränsad och den är endast tillgänglig i EU, Storbritannien, Norge och Schweiz, berättar VD Lex Hoefsloot för InsideEVs.

– Lightyear 2 är modellen som tar Lightyear 0-tekniken till massmarknaden. Till EU, Storbritannien och USA med ett riktpris på under 40 000 dollar, fortsätter Lex.

Lightyear har som mål att göra hållbar mobilitet för alla. Det innebär effektiva elbilar med ett attraktivt pris. En unik detalj är solpaneler som ska ge extra räckvidd och minska behovet av att ladda med upp till tre gånger.

Även om Lightyear har kommunicerat ett riktpris så finns det så klart faktorer som inflation och stigande kostnader på råvaror som kan påverka det slutliga priset betonar Lex. Lanseringen är planerad till 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.