Uppgifter: Volvo EX30 försenas på grund av mjukvara

Mjukvaran ställer till det för Volvo EX30, något som också kan påverka leveranserna under de kommande veckorna. Det skriver branschtidningen Automotive News Europe som tagit del av korrespondens skickad till Volvos återförsäljare.

Uppdatering: Buggfixarna ska redan ha varit lösta. Läs mer här.

– Vi bekräftar att Volvo arbetar outtröttligt för att lösa problemet. Viktiga framsteg har gjorts men mjukvaruversion 1.2 uppfyller ännu inte alla krav som krävs för att släppas, står det att läsa i uppdateringen.

Enligt en talesperson för Volvo Cars som branschtidningen har varit i kontakt med är ett ”begränsat antal kunder” drabbade som nu ”fått vänta några extra dagar på att deras bilar ska levereras”.

Volvo Cars meddelar vidare att de står redo att snabbt skala upp leveranserna så fort mjukvaruppdateringen gått ut. Enligt tidningen ska 1.2-programvaran bland annat innehålla ”några Google-certifieringar och viktiga uppdateringar” som krävs för att det ska vara ”möjligt och tillåtet att leverera bilarna”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.