Fisker satsar på återförsäljare – går emot trenden

Fisker ska få fart på sin försäljning genom att satsa på återförsäljare. Det när andra biltillverkare går mer och mer mot direktförsäljning. Tidigare i år berättade Fisker att målet är att knyta till sig 100 återförsäljare i Europa och Nordamerika.

Anledningen är att den nystartade biltillverkaren vill bredda sin geografiska räckvidd och närvaro, något man hoppas kunna göra genom ett avtal med redan etablerade återförsäljare.

Idag arrangerar Fisker ett första möte med flera potentiella återförsäljare i samband med ett ”öppet hus”. Fisker ska redan ha hunnit teckna avtal med en icke namngiven agent.

– Jag ser fram emot att träffa våra framtida återförsäljare personligen. Över 120 återförsäljare i Nordamerika och Europa har uttryckt intresse för vårt nya återförsäljarprogram. Detta är ett mycket viktigt steg mot att växa vår verksamhet och leverera fler fordon till våra kunder under 2024, berättar Henrik Fisker, VD och grundare för Fisker.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.