Uppgifter: Tesla i samtal om att bygga en bilfabrik i Spanien

Tesla Gigafactory Berlin.

Tesla vill bygga fler nya bilfabriker världen över och rapporterna om möten med Tesla och olika länders myndigheter har haglat tätt under det senaste halvåret. Enligt anonyma källor som den spanska tidningen Cinco Dias är nu Tesla i Spanien och rekognoserar.

Det skulle i så fall röra sig om en stor investering på över 4,5 miljarder euro, enligt uppgifterna till tidningen. En talesperson för Valencias regionala regering ska ha berättat för nyhetsbyrån Reuters om att det ska ha hållits möten med ett icke namngivet företag om en ”stor bilinvestering”.

Tesla är inte den enda biltillverkaren som i så fall skulle satsa på att bygga elbilar i Spanien. Volkswagen ska bygga både batterifabriker och elbilar i landet. Här kommer Volkswagen-koncernen bland annat bygga Volkswagen ID.2 och Cupra Raval och motsvarande syskonbil från Skoda.

Elon Musk har tidigare sagt att Tesla kommer behöva 10 till 12 gigafabriker för att kunna bygga upp till 20 miljoner bilar årligen, vilket är Teslas långsiktiga mål.

Nyligen träffade Elon Musk också Frankrikes president Emmanuel Macron för ett samtal om elektrifiering och energilösningar. Den officiella summeringen från det mötet var att man inte hade några tillkännagivanden att meddela.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.