Tesla dumpar priserna på lagerbilar – Tesla Model 3 Performance billigare än Long Range

Under året har Tesla genomfört två stora spektakulära prissänkningar på flera av sina bilmodeller med sänkningar på upp till 150 000 kronor. Nu plötsligt gör Tesla det igen fast bara med de Model 3 som finns i Teslas lagersortiment.

Det mest uppseendeväckande denna gången är att Tesla Model 3 Performance blir 5 000 kronor billigare än Tesla Model 3 Long Range. Performance-modellen har Tesla sänkt med upp till 62 000 kronor. För Model 3 Long Range är sänkningen för en lagerbil upp till 36 000 kronor.

En Tesla Model 3 Performance utan några extra tillval kostar nu från 569 870 kronor. Det kan jämföras med 750 000 kronor som modellen kostade innan de stora prissänkningarna i januari. En Model 3 Long Range med dragkrok från Teslas lager kostar nu 575 070 kronor.

Skapar spekulationer

Prissänkningarna har redan satt igång spekulationer på olika svenska Tesla-forum. En del tror att anledningen till prissänkningen beror på att den beryktade Model 3-uppdateringen är på gång och att Tesla helt enkelt vill tömma sitt lager. Andra misstänker att försäljningen av Model 3 stannat upp till förmån för Model Y eller till följd av det sämre ränteläget.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.