Caterham ska plötsligt tillverka en elbil – men det blir inte en Seven

Caterham Project V.

För bara några veckor sedan avslöjade Caterham att man experimenterade med en eldriven drivlina i sin lätta byggsatsbil Caterham Seven. Men att det konceptet skulle bli verklighet dementerade den brittiska biltillverkaren. Man ansåg inte att det i dagsläget var möjligt att få ner vikten tillräckligt.

Men nu plötsligt avslöjar Caterham att man faktiskt ska presentera ett koncept på en elbil. Av bilden att döma är det dock inte Seven som blir eldriven. Silhuetten visar en helt annat modell som mer påminner om en sportig roadster med täckt kaross.

Konceptet har Caterham döpt till Project V. Löftet är en djärv ny design, med ett tydligt fokus på föraren, låg vikt och körglädje. Caterham lovar också att konceptet ska bli verklighet.

Premiären äger rum den 12 juli.

Via Caterham.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.