Uppgifter: Rivian kan köpa A Better Route Planner

Amerikanska elbilstillverkaren Rivian kan redan ha, eller är nära att avsluta ett förvärv av A Better Route Planner (ABRP). ABRP är en svenskutvecklad ruttplanerare för elbilar, där man enkelt kan få en överskådlig resplan med laddstopp för sina resa.

I maj firade ABRP 100 miljoner planerade resor sedan lanseringen 2016. Uppgifterna om förvärvet kommer från Electrek. På frågan om förvärvet hänvisar ABRP till Rivian – och Rivian säger själva att de inte vill kommentera uppifterna.

Med det kommer ABRP bli en viktig del av Rivians inbyggda ruttplanerare i navigationssystemet. Men de kommer inte begränsa användningen av tjänsten för andra elbilister:

– Vi får också veta att Rivian inte har några planer på att stänga av vare sig front-end-tjänsten för andra elbilsägare som fortfarande vill använda tjänsten för sina icke-Rivian elbilar eller back-end-tjänsten för andra biltillverkare och tjänster, skriver Electrek.

Exempelvis så använder Skoda tekniken bakom ABRP i sin mobilapp.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.