Smart är snart tillbaka i Sverige med bara elbilar

Snart börjar Smart att säljas i Sverige igen. Bilmärket som sedan 2019 är ett samägt bolag mellan Mercedes och Geely satsar numera på elbilar. En av de första nya modellerna som är aktuell för Sverige är Smart #1 som delar plattform med Volvo EX30.

Den svenska generalagenten för Smart blir Hedin Bil och från start kommer man ha försäljning och service i Stockholm, Göteborg och Malmö. Samt dessutom serviceverkstäder i Helsingborg, Linköping, Jönköping och Uppsala.

– Det är verkligen kul att lansera nya smart i Sverige. Det är extra roligt att få göra det tillsammans med Hedin Bil som ju har en så lång historia med varumärket. De är verkligt professionella och vet vad det handlar om, säger Jesper L. Petersen som är VD för Smart Sverige AB.

Smart #1 är en kompakt elbil som mäter 4,2 meter på längden. Den är ungefär två decimeter längre än Renault Zoe. Bilen blir bakhjulsdriven med en motor som levererar 200 kW (272 hk) och en toppfart på 180 km/h. Ett batteri på 66 kWh ska ge en räckvidd på omkring 420 kilometer.

Smart räknar med en säljstart tidigt under hösten 2023. Inom kort presenteras också de svenska priserna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.