Uppgifter: Polestar planerar storsatsning i Göteborg

Polestars huvudkontor i Göteborg.

Elbilstillverkaren Polestar planerar en storsatsning i Göteborg, det rapporterar SR Ekot. Enligt uppgifter ska det under en längre tid pågått en intern kamp om var Polestars framtida satsningar ska ske.

Enligt uppgifterna ska det handla om en större framtida satsning med nytt kontor med fokus på forskning och utvecklingen som alltså nu ska förläggas i Göteborgsområdet. Polestar vill inte kommentera uppgifterna för SR Ekot.

Om satsningen blir verklighet kommer det innebära flera hundra nya arbetstillfället i regionen. Sedan tidigare har Polestar anställningsstopp och ska skära ner tio procent av sin arbetsstyrka. Av den anledningen väntas nysatsning vara något som ska ske på längre sikt.

Nyligen kom Polestar med det dystra beskedet att Polestar 3 försenas till följd av de mjukvaruproblem som Volvo Cars drabbats av. Polestar 4 är dock planerad att lanseras enligt plan, vilket därmed gör det till märkets nästa modell att nå marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.