Volvo inte klara med elbilen EX90 – skjuter på tillverkningen till nästa år – drabbar också Polestar 3

I ett kort pressmeddelande meddelar Volvo att man nu måste skjuta på produktionsstarten av den nya elbilen Volvo EX90. Anledningen är att man behöver mer tid till mjukvaruutvecklingen och tester.

Istället förväntar sig Volvo att kunna starta produktionen under första halvan av 2024. Tidigare var planen att starta produktionen innan slutet på det här året.

– Efterfrågan på Volvo EX90 är fortsatt hög och för att säkerställa en bra lanseringen av bilen och för att maximera kundnyttan av dess teknik redan från första dag behöver Volvo Cars mer tid i mjukvaruutvecklingen och tester, skriver Volvo.

Även Polestar drabbas

Volvo EX90 delar teknik med Polestar och även deras motsvarande premiumsuv Polestar 3 blir därmed försenad. Polestar skriver i ett eget pressutskick att man förväntar sig att produktionen kan starta under första kvartalet av 2024.

– Vi vidtar nödvändiga åtgärder för att stärka Polestar på kort sikt. Medan produktionen av Polestar 3 nu kommer att starta under första kvartalet 2024, innebär den framgångsrika lanseringen av Polestar 4 förra månaden att vi adderar två starka erbjudanden på den attraktiva marknaden för elektriska SUV:ar under 2024. Jag är övertygad om att vi kommer att leverera på våra tillväxtambitioner och vår väg mot lönsamhet, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Produktionsstarten av Polestar 4 är fortsatt oförändrad. Den kommer starta under fjärde kvartalet 2023 för den kinesiska marknaden i början av 2024 för övriga marknader.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.