Nya BMW i5 kommer att få TV-spel i infotainmentsystemet

Tidigare i veckan premiärvisade BMW sin nya elbil BMW i5. Den nya elbilen kommer med en kraftfull drivlina som i topputförande kan leverera upp till 380 kW (517 hk). Den blir således rejält fartfylld!

Men det är inte bara bilen som bjuder på rejält med action. Även inuti bilen finns gott om underhållning. BMW tillkännager nu ett partnerskap med AirConsole och att BMW i5 kommer att få en egen spelkonsol.

Från start kommer BMW erbjuda 15 olika speltitlar som inkluderar bland annat “Go Kart Go”, “Golazo”, “Music Guess” and “Overcooked”.

För att spela ansluter sig deltagarna enkelt genom att scanna av en QR-kod med sin mobiltelefon. Mobiltelefonen används sedan som spelkontroll.

BMW är bara en i raden av biltillverkare som inkluderar spelteknik i sina elbilar. Kommande Zeekr X sägs inkludera TV-spel och Ford har också testat att skapa spelupplevelser i Ford Mustang Mach-E. Sedan en lång tid tillbaka finns också spel inkluderade i Teslas elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.