Elon Musk pratar Tesla Roadster igen – då kommer den

Elon Musk fick frågan från Ford-chefen Jim Farley om hur det går med Tesla Roadster. Frågan ställdes under ett röstsamtal på Twitter Spaces när de två företagsledarna tillkännagav Fords och Teslas utökade samarbete där Ford ska börja använda Teslas snabbladdningsstandard NACS.

Jim Farley frågade var den första generationen Tesla Roadster som Tesla skjutit ut i rymden just nu befann sig. Elon missuppfattade dock frågade och delade istället med sig om statusen på utvecklingen av nya Roadster:

– Till alla där ute som har reserverat en Tesla Roadster, tack för ert tålamod. För vi testar verkligen tålamodet hos de nya Tesla Roadster-kunderna. Jag är faktiskt i studion just nu med vår designchef och vår chef för fordonsteknik. Så vi tittar på Roadstern just nu. Vi hoppas kunna avsluta designen av nya Roadster i år och förhoppningsvis nå produktion i slutet av nästa år, sa Elon om tidsplanen.

Tesla Roadster kommer däremot inte vara en större kassako för Tesla. Det handlar mer om ett roligt projekt, något som Elon betonat fler gånger och nu betonade igen:

– Jag menar att jag vill understryka att det här är ekonomiskt sett en ”liten potatissituation”. Du vet, den kommer inte att vara någon kioskvältare på ett större sätt ekonomiskt. Så jag har karakteriserat det som att det inte ens är grädden på tårtan, det är körsbäret på grädden, sa Elon.

– Det kommer vara en riktigt cool sak och det är något poetiskt med vi började med Roadstern och vi ska inte sluta med Roadstern men det är skönt att det rimmar och att komma tillbaka med den nya versionen, forsatte Elon.

Den i rymden då?

Tesla Roadster i rymden, med jorden i bakgrunden.

När Jim Farley sedan förtydligade sin fråga berättade Elon att det finns en webbplats som spårar den uppskjutna Roadstern. Just nu är den 230 247 052 kilometer från jorden och rör sig med en hastighet på 58 605 km/h.

– Vi körde en sorts omloppsberäkningar framåt omkring 10 miljoner år i tiden och den verkar inte träffa något under de kommande 10 miljoner åren i alla fall. Men det är, som du vet, man vet aldrig när något dyker upp från ingenstans. Men den kommer att finnas där. I teorin kommer den att finnas där även efter att pyramiderna har eroderats, fortsatte Elon.

– Så det är på lång sikt, du vet, om utomjordingar stöter på den i framtiden så kommer de säga: Hej, vad är det här? Och så har vi en liten Roadster som en leksaksbil på instrumentbrädan på Roadstern. Så de blir som om de kanske tror vi måste ha dyrkat dessa sakerna och att det här är som vår religiösa symbol eller något, du vet?, avslutade Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.