Tunga beskedet: Elbilstillverkaren Polestar varslar 450 tjänstemän

Polestar står inför ett expansivt år med två nya produktlanseringar i form av Polestar 4 och Polestar 3. Men det är också utmanade tider med tuffa marknadsförhållanden. Nu tvingas Polestar att varsla 15 procent av sin personalstyrka. Varslen utgör endast tjänstemän och inte produktionspersonal.

– Bakgrunden är dels att den nya affärsplanen vi presenterade i november, där vi har som ambition att till 2025 leverera cirka 160 000 bilar, öka vår lönsamhet och även reducera vårt externa finansieringsbehov, säger Theo Kjellberg, pressansvarig på Polestar.

– Och som en del av processen för att anpassa verksamheten, förbättra lönsamheten och reducera det externa finansieringsbehovet så måste vi tyvärr göra det här, fortsätter Theo Kjellberg.

Varslet rör totalt 250 personer i Sverige och 200 personer på annat håll. Globalt har Polestar 3000 tjänstemännen, varav 1500 finns i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.