Elbilarna överträffade amerikanska prognoserna 2023

Foto: Electrify America, som bland annat bygger laddinfrastruktur i Wyoming.

Rekorden kring elbilar fortsätter att hagla in världen över. Nu senast uppmärksammar Autoweek den amerikanska marknaden som 2023 överträffade alla prognoser.

Året slutade med 1,1 miljoner elbilar, vilket innebär en ökning på 46 procent från året innan. Branschens egna prognos låg på en miljon elbilar.

– Om du tittar på det fjärde kvartalet var det ett rekordår i volym. Marknadsandelen för elbilar slutade 2023 på 7,6% av den totala volymen, även om den nådde 8,1% bara under fjärde kvartalet, säger Stephanie Valdez-Streaty, analytiker vid Cox Automotive.

Cox Automotive förväntar sig att 2024 kommer ge en ökning på 36 procent, motsvarande 1,5 miljoner enheter. Framtidsutsikterna är goda, och ett växande utbud av nya bilmodeller kommer bidra till tillväxten. Under de kommande två åren väntas fler än 70 nya elbilsmodeller komma.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.