Toyota visar ny elbil för Europa med lansering nästa år – ytterligare fyra på gång

Efter lanseringen av Toyota bZ4X planerar nu den japanska biltillverkaren att lansera ytterligare elbilar i Europa. Nästa modell på tur är en liten elsuv som kommer nästa år.

Idag väljer Toyota att visa upp de första konceptskisserna på modellen. Storleksmässigt placerar den sig i ett C-segment av SUVar och motsvarar ungefär modellen Toyota C-HR.

Konceptet bZ Compact SUV får en aerodynamiska form med ett nytt mer ”futuristiska utseende”. Den får korta överhäng vilket ger mer plats till en rymligare interiör. Den avsmalnande kupédesignen ska minska luftmotståndet.

Storleksmässigt mäter den 4538 mm i längd, 1560 mm i höjd och 1888 mm i bredd. Konceptet har dessutom fått stora hjul på 21 tum.

Inuti konceptet ser vi en framtidsorienterad interiör, i hållbara och miljövänliga material. Stolarna är gjorde av växtbaserade och återvunna material. Ett signum för Toyotas Beyond Zero-tema.

En personlig assistent i bilen länkar samman förare med passagerarna genom ljud- och visuella ljussignaler som rör sig runt kupén och svarar på förfrågningar eller kommandon från passagerarna i bilen.

Toyota avslöjar inget om den tekniska drivlinan, prestanda eller priser idag. Det kommer närmare lanseringen nästa år.

Toyota bZ Compact kommer gissningsvis få namnet Toyota bZ3x. Den är en av fem nya elbilar som Toyota planerar att lansera fram till 2026 utöver redan lanserade Toyota bZ4x.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.