Tesla vill göra självparkering till en användbar funktion

Automatiska parkeringsfunktioner i bilar är en kul grej, men ofta ganska dåliga. Det tar ofta betydligt längre tid att parkera med en sådan funktion än att köra in i parkeringsfickan själv på det gamla analoga viset.

Med automatiska parkeringsfunktioner behöver vi berätta för bilen vilken ruta vi vill stå i, följa en ritual med instruktioner och sitta kvar i bilen medan den långsamt kör in i parkeringsfickan.

Det är tydligt att syftet med funktionen är att det bara är en liten gimmick. Nu berättar Teslas Elon Musk att man arbetar på en nästa generationen självparkeringsfunktion som på riktigt ska förnekla. Tanken är att föraren ska kunna kliva ur bilen, innan bilen själv parkerar.

– Vi arbetar med en funktion där bilen identifierar möjliga parkeringsplatser. Du markerar en, lämnar bilen och den parkerar där, skriver Elon Musk kort.

Blir ingen 360-gradersvy

Samtidigt bekräftat Elon Musk att Tesla inte arbetar på någon 360-graderskamera till sina bilar. Något som många efterfrågar. Anledningen är att det inte kommer behövas när bilar kan köra själv i framtiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.