Ken Block sladdar runt i eldriven Audi S1 i Mexiko City

Ken Block har i ett nära samarbete med Audi Sport visat upp några fräcka stuntar och sladdar i en specialbyggd Audi S1 som går på el. I den första videon Electrikhana som publicerades för ett år sedan fick vi se Ken sladda runt i Las Vegas.

I november 2022 spelade Ken Block in del två av serien Electrikhana i Mexiko City. Men video lades tillfälligt på hyllan i samband med att Ken Block omkom i en tragisk snöskoterolycka i januari. Nu väljer Audi Sport att publicera den andra filmen som en hyllning till Ken Block.

Hyllningsvideon och stuntkörningen i Mexiko City kan du se nedan:

Bilen, kallad Audi S1 Hoonitron, som Ken körde har två elmotorer, fyrhjulsdrift, en samlad motoreffekt på 500 kW och ett chassi byggt i kolfiber. Inför den andra video som nu publiceras hade bilen fått genomgå ytterligare förbättringar i nära samarbete med Ken Block, hans team och Audi Sport. Bland annat vägde bilen mindre, och kunde simulera växlingar.

Bonusvideo: Electrikhana del 1 som utspelar sig i Las Vegas kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.