Tesla justerar uppgifterna om Tesla Semi inför leveransstarten

För ett par veckor sedan kom nyheten om att Tesla Semi är klar för leverans i år. Det blir en eldriven lastbil som ska klara upp till 800 kilometer på en laddning.

Idag har Tesla lagom inför leveransstarten uppdaterade sin hemsida med de senaste uppgifterna om Semi. Det finns en hel del ändringar, jämfört med de ursprungliga uppgifterna på hemsidan.

Tesla skrev tidigare att Tesla skulle drivas av fyra oberoende motorer och kunna snabbladdas med 600 kilometer på 30 minuter. Där skriver Tesla ner förväntningarna något.

Tesla Semi får istället tre motorer, och kan snabbladdas till 70 procent på 30 minuter. På ett batteri med en totalt räckvidd på 800 kilometer innebär det 560 kilometer på 30 minuter.

När Tesla pratar snabbladdning har man också frångått det tidigare begreppet Megachargers för snabbladdarna som är specifikt framtagna för Semi. Istället refererar man nu till Tesla Semi Charger. Om det är samma laddare eller ytterligare en variant är dock oklart.

Dessutom har Tesla förändrat lite ytterligare formuleringar om ellastbilen. Den ska klara 0–96 km/h (0-60 mph) på 20 sekunder, något som Tesla tidigare också uppgett men då sa man att det gällde vid en bruttovikt på 36 ton. Nu specificerar man det till 37,1 ton.

Klart blir också att Tesla kommer erbjuda Semi med två olika batteristorlekar. Antingen ett mindre batteri som ger en räckvidd på 480 kilometer eller ett större som ska ge 800 kilometer i räckvidd. Samtliga angivna specifikationer är vid full last.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.