Tesla säljer Model Y med nollränta i Tyskland

Ränterabatter hos Tesla tillhör inte ovanligheterna, och när räntorna snurrat på fem procent hos bilhandlarna den senaste tiden så har i perioder Tesla skyltat med kampanjräntor på 1,99 procent och framgångsrikt fått kunderna att nappa.

I Tyskland har nybilsregistreringen av elbilar sjunkit med 14 procent sedan landet slopade sin klimatbonus vid årsskiftet. Nu inför Tesla en rekordlåg ränta i Tyskland på noll procent som ett motdrag till landets allt trögare elbislmarknad.

Nu är det alltså möjligt för tyska bilköpare att köpa den inhemskt producerade Tesla Model Y Long Range eller Performance med en belåningstid på upp till 48 månader helt räntefritt.

Under årets första kvartal nyregistrerades det 81 337 elbilar i Tyskland. Vilket kan jämföras med 94 736 elbilar samma kvartal förra året.

Relaterad läsning: Se elbilsförsäljningen, land för land.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.