StoreDot vill vara de som sätter batterierna i Polestar 6

Om fyra år kommer Polestar 6, en kraftfull eldriven roadster med en motoreffekt på 650 kW och en räckvidd på mer än 600 kilometer. Den räckvidden på över 600 kilometer kommer kräva den senaste batteritekniken.

En möjlig leverantör som kan leverera batterier till Polestar är batteriföretaget StoreDot som utvecklar en ny batteriteknik med extremsnabb laddning. Polestar har sedan tidigare investerat i bolaget.

Genom sociala medier fjäskar StoreDot för Polestar och hyllar den nya roadstern. Vidare skriver StoreDot att man längtar till att företagets XFC-teknik (Extrem Fast Charging) ska finnas i roadstern. Men det är inte säkert att det blir så.

Kommentaren gav sken av att det är StoreDot som kommer att leverera batterier till Polestar 6. Något som StoreDot i ett förtydligande senare dementerar.

På frågan om det verkligen är klart, och om StoreDot har en leveransöverenskommelse svarar företaget: ”Inte ännu…”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.