Elon Musk försvarar fokuset på en robottaxi och autonomi

Tesla har sågats hårt i veckan efter rapporter om rykten på skrotandet av satsningen på en billigare elbil, besked om uppsägningar, en dalande aktiekurs och tillkännagivandet att höjdare som företagets teknikchef Drew Baglino slutar på Tesla efter 18 år.

Och så ska Elon Musk visa en robottaxi den 8 augusti. Ett beslut som möts av uttalande som att Elon Musk äventyrar hela Tesla. Nu svarar Elon på kritiken:

– Inte riktigt satsa hela företaget, men att gå stenhårt mot autonomi är ett uppenbart självklart drag. Allt annat är som varianter på en häst och vagn, skriver Elon på X.

Vad Tesla planerar är ändå högst ovisst. Men Elon Musk fortsätter på spåret att självkörande bilar är det viktigaste som Tesla kan ägna sig åt just nu. I samband med ett aktieägarmöte i nästa vecka kan säkert flera frågetecken redas ut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.