Lincoln visar upp vågat koncept på elbil med stora dörrar

I veckan har många av de amerikanska biltillverkarna levererat en hel del nya koncept på elbilar. Skiftet till eldrift börjar även ta fort hos de traditionella biltillverkarna i Nordamerika.

Premiummärket Lincoln är inget undantag. Idag visar Lincoln upp konceptet Model L100 som ska visa oss Lincolns framtida designspråk i en elektrifierad framtid. Konceptet är en hyllning till Lincolns första premiummodell Model L som lanserades 1922.

Det Lincoln främst vill kommunicera med konceptet är den hala och aerodynamiska designen. Något som är viktigt för att skapa en energieffektiv elbil.

Model L100 Concept använder sig av nästa generations battericells- och batteripaketsteknologier som ska erbjuda banbrytande energitäthet. Den kompakta drivlinan kommer inte bara möjliggöra en vågad design utan kommer också att maximera det inre utrymmet i kupén.

Eftersom konceptet är helt självkörande finns det inget behov av ratt eller pedaler. En central styrenhet gör det möjligt att kontrollera elbilens olika funktioner och finesser.

Lincoln nämner dock inga specifika värden på prestanda eller räckvidd för framtidskonceptet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.