Tesla öppnar Superchargers för andra elbilar i Norge och Frankrike

Porsche Taycan laddar vid Tesla Supercharger.

Förra hösten startade Tesla ett pilotprojekt för att utvärdera ett öppnande av sitt Tesla-exklusiva laddnätverk för andra bilmodeller. Då öppnade man upp de första Tesla Supercharger-stationerna i Nederländerna.

Nu fortsätter utökningen av pilotprojektet och Tesla har öppnat upp 15 anläggningar i Norge och 16 stycken i Frankrike. Öppningen i Norge kommer förenkla resorna till fjällen för många under det kommande sportlovet. Det då några av stationerna ligger utmed en av de populäraste rutterna till norska fjällen skriver norska Motor.

De som inte kör Tesla får inte den Plug & Charge-upplevelse som Tesla-ägare får. Istället får man ladda genom Teslas mobilapp. Genom att registrera ett användarkonto kan man sedan koppla ett betalkort och starta laddaren genom att ange det nummer som står på den.

Prismodellen är indelad i två planer. Det ena är att ladda helt utan avtal. Då betalar man ungefär 60 procent mer än priset som Tesla-ägare betalar. Genom ett månadsabonnemang på 129 (norska) kronor får man samma kWh-pris som Tesla-ägare har. Dessutom tillkommer en straffkostnad på 10 kronor per minut om man står inkopplad med en fullt laddad bil.

I videon nedanför demonstrerar Björn Nyland hur han laddar en Polestar 2 vid en öppnad Tesla Supercharger i Norge.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.