Tesla i Kina lanserar efterlängtad retrofit: Elektrisk baklucka till Model 3

När den första versionen av Tesla Model 3 lanserades saknade den elektrisk baklucka. En finess som går att få i de flesta moderna bilar idag. Det var först ungefär ett år efter den svenska premiären som modellen uppdaterades med elektrisk baklucka.

Det har därför vuxit fram en tredjepartsmarknad till Tesla Model 3 som erbjuder att montera en elektrisk baklucka. Produkterna blir däremot sällan lika fullfjädrade och integrerade i mjukvaran som den eldrivna baklucka som kom med uppdateringen på nyare Model 3.

Nu berättar Tesla i Kina att man tagit fram en originalprodukt med eftermontering av elektrisk baklucka till de tidiga Model 3. För ungefär 6 000 kronor kan kinesiska Model 3-ägare komplettera med en elektrisk baklucka.

Installationen görs av Tesla egna personal och den blir dessutom fullt integrerad i bilens mjukvara. Installationen kommer också med tre års garanti.

Om Tesla kommer att erbjuda produkten på andra marknader utanför Kina återstår att se. Tesla visar processen i en film som ursprungligen delades av Tesla på Kinas sociala plattform Weibo:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.