Vad hände med cab-versionen av Volkswagen ID.3?

För ett år sedan ställde Volkswagen-chefen Herbert Diess frågan om det inte var dags att bygga en eldriven cabriolet baserad på Volkswagen ID.3? I samband med det delade han också ett gäng konceptbilder.

Volkswagen skrev lite mer reflekterande i en pressrelease och undrade om elbil och öppet tak är en kombination som fungerar ihop: ”En ID.3-cabriolet skulle vara väldigt tilltalande – njut av naturen med eldrift under öppet tak. Men den mest spännande frågan är: Vad tycker du? Passar elbil och öppet tak ihop?”

Så vad hände egentligen med planerna? Det gav Herbert Diess ett enkelt svar på igår i samband med en frågestund på Internetforumet Reddit.

– Arbetar på en ny idé, svarar han kort.

Volkswagen kan därmed ha slopat tanken på att bygga en cab-version av ID.3 i det utförandet som de tidiga skissbilderna antydde. Samtidigt är det möjligt att vi kommer att få se något annat spännande i dess plats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.