Tesla har byggt fem miljoner elbilar

Tesla Shanghai firar Tesla nummer 5 miljoner.

Den här veckan har Tesla nått en stor milstolpe. I veckan byggdes nämligen Tesla nummer fem miljoner. Det har varit en snabb tillväxt för Tesla under de senaste åren. Tesla har framgångsrikt öppnat nya fabriker, och snabbt kunnat skapa upp produktionen.

Det tog hela 12 år för Tesla att nå den först miljoner. Den andra miljonen nådde man sedan 18 månader efter det, och efter ytterligare 18 månader hade Tesla rullat ut totalt tre miljoner bilar från sina fabriker.

Sedan ökade takten ännu mer, och efter ytterligare 7 månader nådde man fyra miljoner producerade bilar. Nästa kliv efter det tog bara 6 månader att nå dagens milstolpe med fem miljoner producerade bilar.

– Den här veckan producerade vi vår femmiljonte bil. Tack till er Tesla-ägare för ert fortsatta stöd, skriver Tesla i en kommentar via Twitter/X.

Bil nummer fem miljoner var en vit Tesla Model 3 som rullade ut från Gigafactory i Shanghai.

– Från en blank canvas till dagens femmiljonte fordon har Tesla alltid haft en enkel och effektiv approach. Ritningen för en hållbar framtid. Tack till alla Tesla-ägare och supportrar runt om i världen för en grönare och bättre framtid, låt oss fortsätta framåt tillsammans, skriver Tesla Kina i en kommentar.

Tesla Supercharger 50 000

Samtidigt som Tesla skalar upp produktionen av bilar har man också snabbt utökat sitt nätverk med Superchargers. I veckan öppnade Tesla också Supercharger 50 000. Det uppmärksammades genom en röd station med ett plakat med texten ”nummer 50 000”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.