Tesla ger svar om strejken: ”Vi följer svenska arbetsmarknadsregler”

Kommunikationen om strejken som IF Metall har inlett mot Tesla har varit förhållandevis ensidig. Det är IF Metall som öppet uttalat sig och rapporterat om konflikten. Tesla har från sin sida valt att inte kommentera den pågående strejken. Endast att fåtal enskilda vittnesuppgifter har vittnat om att stödet inom Tesla varit begränsat.

Nu väljer dock Tesla att uttala sig om strejken. Det i samband med att den idag utökas till hamnarbetare som lossar Teslas bilar i hamnarna Malmö, Södertälje, Göteborg och Trelleborg.

– Det är olyckligt att IF Metall har vidtagit dessa åtgärder. Tesla följer svenska arbetsmarknadsregler, men har liksom många andra företag valt att inte ingå kollektivavtal, skriver Tesla Sverige i en kommentar till TT.

– Vi erbjuder redan likvärdiga eller bättre avtal än de som omfattas av kollektiva förhandlingar och finner ingen anledning att teckna något annat avtal, fortsätter Tesla.

Samtidigt har LO-facket Fastighets idag varslat om sympatistrejk och en blockad mot allt arbete relaterat till Tesla. För Fastighets del innefattar det all städning av Teslas lokaler i Huddinge, Segeltorp, Umeå och Upplandsväsby som nu upphör.

– Under den här perioden är vi fast beslutna att förbli tillgängliga för våra kunder, avslutar Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.