Rimac Nevera tog sig genom södra Europa på PR-resa med Ionity

Rimac Automobili har åkt på turné genom södra Europa med supersportbilen Nevera. Resan genom sju länder var en del i att uppmärksamma det nya samaretet med Ionity som den kroatiske biltillverkaren inlett.

Resan startade i Zagreb i Kroatien och gick genom Slovenien, Alperna i Österrike, Schweiz och Italien för att till slut nå slutdestinationen Saint-Tropez i Frankrike. Genom resan förlitade man sig helt och hållet på Ionitys laddningsnätverk.

– Nevera togs fram för att erbjuda en helt elektriska grand touring-upplevelse som tidigare ansågs omöjlig. Rimac X IONITY European Tour är just det, något som tidigare var omöjligt. Kombinationen av Rimacs drivlinateknologi och Ionitys snabbladdningsätverk i Europa, gör en resa på 2 136 kilometer helt genomförbar och anmärkningsvärt enkel, även i en hyperbil. Det finns mer med Nevera än bara enastående prestanda, kommenterar märkets grundare Mate Rimac om resan.

Rimac Nevera är baserad på en 800-voltsplattform och är den enda modellen som verkligen kan maxa Ionitys laddkapacitet. Ionity kan leverera upp till 350 kW i laddeffekt medan Rimac Nevera teoretiskt kan plocka ut 500 kW.

Rimac Nevera har ett batteri på 120 kWh som kan laddas från 0 till 80 procent på 25 minuter vid 350 kW. Att ladda det med 500 kW upp till 80 procent skulle ta 19 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.