7-sitsiga Peugeot e-Rifter uppdateras inför 2024

Peugeot visar nu upp sin nya generationen Peugeot e-Rifter med längre räckvidd, ny design och ny teknik. Denna eldrivna MPV har plats för upp till sju personer och introducerades för första gången 2021 och får alltså nu ett lyft lagom till 2024.

Uppdaterade Peugeot e-Rifter kommer med en ny exteriördesign och bär Peugeots nya emblem. Dessutom har interiören fått ett större fokus på ergonomi och kvalité. En ny 10-tums pekskärm framträder tydligt i förarmiljön och en ny läderklädd ratt kan nu erbjuda rattvärme.

Bland digitala uppkopplade tjänster finns stöd för Apple CarPlay och Android Auto. Genom appen MyPeugeot är det möjligt att få information om bilen, fjärrstyra laddning och uppvärmning.

Peugeot kommer erbjuda den nya bilen i två längder, med lastkapacitet från 775 liter och upp till 4000 liter i den längsta versionen med sätena fällda. Sätena går dessutom att individuellt anpassa för att erbjuda allt från fem till sju sittplatser och olika lastmöjligheter.

Den uppgraderade drivlinan får en motor på 100 kW (136 hk) och har en toppfart på 135 km/h. Det 50 kWh stora batteriet (netto) ska ge en räckvidd på upp till 320 kilometer (WLTP). Värmepump kommer erbjudas på den svenska marknaden.

Högsta laddeffekt vid snabbladdning är 100 kW och att ladda batteriet från 0 till 80 procent ska vara möjligt på 30 minuter vilket skvallrar om en imponerande laddkurva. AC-laddning på 7,4 kW är standard men 11 kW 3-fas kommer erbjudas som tillval.

Nya Peugeot e-Rifter blir tillgänglig i Sverige under våren 2024. Ännu finns inga svenska priser presenterade.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.