Tesla Cybertruck såld för 4,4 miljoner kronor på auktion

Foto: Tesla

I helgen kunde gäster vid Petersen Automotive Museums årliga gala i Los Angeles buda hem en Tesla Cybertruck. Uppgifter i sociala medier vittnar om en kaotisk budgivning med nya bud som inkom i rasande fart vid den anrika galan.

Auktionen erbjöd en Tesla Cybertruck med ett lågt VIN-nummer. Alltså en av de tidigaste produktionsklara modellerna. Budgivningen slutade på 400 000 dollar, motsvarande 4,4 miljoner kronor.

Bild från den pågående auktionen.

Vad Tesla Cybertruck egentligen kostar för den som köper den direkt från Tesla är det ingen som vet då Tesla sedan en tid tillbaka plockat ner prisuppgifterna på sin webbplats. Men i samband med premiären satte Tesla ett riktpris på mellan 440 000 och 770 000 kronor beroende på utförande.

Den Cybertruck som klubbades hem får vi anta vara en toppmodell i det högre prissegmentet vilket ger ett pris nästan sex gånger högre än listpriset. Intäkterna från auktionen går till välgörande ändamål.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.