Tesla Berlin bygger nu 4000 Tesla Model Y i veckan

På knappt ett halvår har Teslas fabrik i Berlin dubblat produktionsvolymerna. I slutet av september förra året producerade fabriken 2000 Tesla Model Y på en vecka.

Nu berättar Tesla att fabriken i förra veckan nådde en veckovolym på 4000 Model Y. I ett kort inlägg på Twitter uppmärksammar Tesla milstolpen: ”4000 Model Y byggda i Giga Berlin den här veckan. Grattis till Tesla-teamet!”.

Att Tesla på kort tid kunnat skala upp volymerna vid sina fabriker angavs som den primära anledningen till att Tesla i början av året kunde genomföra sina stora prissänkningar.

Strax efter prissänkningarna hade Tesla den högsta orderingången i företagets historia. Då låg orderingången vid tillfället på det dubbla mot produktionskapaciten, enligt uppgifter från Elon Musk i slutet av januari.

Tesla kommer fortsätta skala upp produktionen i Berlin. Det långsiktiga målet är att nå en årlig produktionsvolym på 500 000 bilar. För att nå dit måste Tesla producera 10 000 bilar i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.