Fords nya elbil med Volkswagen-teknik har premiär den 21 mars

Ford är snart redo att visa upp sin nästa elbil speciellt utvecklad för den europeiska marknaden. Den tar formen av en suv och delar teknik med Volkswagens elbilar baserade på MEB-plattformen.

Arbetsdefinition har varit ”mellanstor crossover”. Målet är en elbil med en räckvidd på upp till 500 kilometer. Vi vet inte mycket mer om modellen än så.

En kvalificerad gissning, eftersom den bygger på MEB-plattformen, är att den kommer ha något som liknar specifikationerna vi ser i just Volkswagen ID.4.

Ford har endast vid två tillfällen gett oss en liten tjuvtitt på modellen. Nu senast är det Fords europeiska designchef Amko Leenarts som lyfter en aning på skynket till den produktionsklara modellen.

Amko Leenarts lyfter på skynket.

Fords Europechef Martin Sander lovar oss ett rebelliskt och kompromisslöst SUV-arv som är anpassat för den elektrifierade eran. Den nya modellen ska byggas i Köln. Premiären kommer att bli den 21 mars.

Tidigare när Martin Sander gav oss en tjuvtitt på modellen förra året skrev han:

– Kan knappt bärga mig till att 2023 är här, då vi kommer att dra skynket av vår första eldrivna personbil som kommer från fabriken i Köln, skrev Martin Sander.

Martin Sander visar nya elbilen.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.