Lotus ”hyper-GT” Emeya klar för leverans i Sverige efter sommaren

Tidigare i år presenterade Lotus sin nästa elbil Emeya i Sverige. Den tar skepnaden av en högpresterande ”hyper-GT” där toppmodellen levererar hela 675 kW (905 hk) i motoreffekt. Det blev då klart att Emeya kommer erbjudas i tre nivåer, där basmodellen i Sverige kommer kosta från 1 313 480 kronor.

Basmodelen får en något mer nedtonad motoreffekt på ”endast” 450 kW (603 hk) vilket räcker för att skjuta iväg bilen från 0 till 100 km/h på 4,15 sekunder. Det kan ställas i kontrast till toppmodellen som klarar sprinten på 2,78 sekunder.

I vilket falls, så bekräftar Lotus nu att leveranserna i Kina precis dragit i gång. I samband med det bekräftar Lotus också att leveranserna till Sverige och Europa kommer att dra igång efter sommaren. I kvartal tre mer specifikt uttryckt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.