Stort intresse för Porsche Taycan – med en månad kvar till uppvisning

Konceptbild av Porsche Taycan

Med drygt en månad kvar till avtäckningen av elbilen Porsche Taycan berättar Porsche att man hittills tagit emot 30 000 förhandsbokningar av den kommande elbilen Porsche Taycan.

Uppgifterna kommer från Porsche i samband med en intervju i tyska Handelsblatt. Förhandsbokningen innebär att man reserverar en köplats till för €2500.

Porsche planerar att tillverka 40 000 elbilar under det första året – så att nå målet bör inte vara något större problem. Siffrorna kan på allvar också utmana Teslas dyrare modeller, Model S och Model X som under 2018 uppgick till en volym på 99 394 elbilar.

Porsche Taycans prestanda utmanar

Porsche Taycan kommer ha premiär i september och lanseringen är planerad till slutet av året. Några grundläggande prestandauppgifter om bilen finns, även om ett pris inte är officiellt.

Porsche Taycan kommer kunna accelerera från 0 – 100 km/tim på under 3,5 sekunder. Räckvidden uppges vara mer än 500 km, enligt NEDC-skalan. Att snabbladda bilen med 100 km räckvidd ska gå på endast fyra minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.