Sportiga elbilen Alpine A290 på vintertest i Sverige – har premiär i juni

Franska Alpine förbereder sig för att lansera sin helt eldrivna sportbil Alpine A290 som är en vidareutveckling av kommande Renault 5. Sedan årsskiftet har Alpine befunnit sig i Sverige för att slipa på väggreppet med extrema väderförhållanden och temperaturer under -30°C.

Prototypen har i samband med det för första gången också synts till med den produktionsfärdiga karossen i kamouflage. Bilderna på den ser du här i artikeln.

Officiellt mäter fordonet 3 990 mm i längd, 1 820 mm i bredd och 1 520 mm på höjden. Hjulbasen är 2 530 mm.

– Dynamisk prestanda med fokus på motorrespons, kördynamik, smidighet och en övergripande köpupplevelse är centralt för Alpine. Testerna omfattar även utrustningen för uppvärmning, avfrostning, borttagning av imma och elektronisk stabilitetskontroll (ESC) på snö, skriver Alpine.

Ratten i Alpine A290.

Alpine passar också på att visa om den sportratt som kommer att sitta i A290. Den hämtar inspiration från Alpines Formel 1-ratt.

Den produktionsklara bilen kommer Alpine att visa upp i juni 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.