Ny film visar mer av elbilen Renault 5 – glad design och körglädje

Den nya elbilen Renault 5 kommer ha premiär i februari på bilmässan i Geneve i februari. Inför det har Renault sakta med säkert börja släppa några teaserbilder och släppt en hel del detaljer kring modellen.

Sedan tidigare har vi fått se närbilder på fronten, bakdelen och motorhuven vilket vittnar om en del spännande och kul designinslag. Nu släpper Renault också en första film, där vi får se några snabba glimtar när elbilen skuttar fram på vägen.

– Renault 5 E-Tech Electric är en kultikon som har designats om för den moderna tiden. Vi har gjort allt för denna engagerande bil, designad och byggd i Frankrike. Med sin glada design och den nya generationens teknik är vi ute efter att göra elbilar mer överkomliga i Europa, berättar Fabrice Cambolive, märkeschef på Renault.

Kompakt med körglädje

Renault 5 blir en liten elbil, endast 3,92 meter lång vilket ska göra den till den perfekta stadsbilen. Den kommer erbjudas med två olika batteristorlekar. Först ut är ett batteri på 52 kWh och en WLTP-räckvidd på 400 kilometer. Vid ett senare tillfälle kommer också ett mindre 40 kWh-batteri.

Modellen bygger på Renaults nya AmpR Small-plattform (tidigare känd som CMF-B EV) och har enligt Renault ett uttalat mål om att vara designad för körglädje. En bakre multilänksfjädring ska säkerställa en stabilitet och väghållning som annars är förknippad med premiummodeller.

Ombord finns också Reno, Renaults nya digitala assistens. Renault beskriver den som en nästa generationens humaniserade co-driver som ska leverera en helt ny typ av digital upplevelse.

Renault 5 kommer dessutom bli märkets första bilmodell med stöd för V2G-teknik och kan leverera el ut till elnätet. Det kommer vara ett sätt för bilägaren att sänka sina laddningskostnader genom att också kunna sälja tillbaka el till elnätet.

Renault har också sedan tidigare bekräftat att priset på Renault 5 ska starta på 25 000 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.