Specialisten serieproducerar Tesla Model 3 som begravningsbil

Holländska fordonsspecialisten Derks Uitvaartmobiliteit har under många år byggt om bilar till begravningsbilar. På senare tid har man sett en ökad efterfrågan på utsläppsfria alternativ.

Det har lett till att Derks utvecklat en ny modell som är helt eldriven. Den har fått namnet Tesla Hearse 3 och är precis som namnet antyder baserad på en Tesla.

Närmare bestämt en Tesla Model 3 Standard Range Plus med en räckvidd på mellan 350 till 375 kilometer. Som begravningsbil är Tesla Hearse 3 utrustad med en påbyggd kaross i lättviktsmaterial tillsammans med en fullstor baklucka.

Hearse 3 har också små sidodörrar med förvaringsutrymmen och ett utdragbart kistgolv. Som standard har begravningsbilen också elektriska gardiner och LED-belysning i lastutrymmet. En stjärnhimmel och utdragbara blomsterhyllor är också givna inslag på Hearse 3.

Fram tills nu har det funnits få ändamålsenliga alternativ på eldrivna begravningsbilar. Derks tog förra året fram en variant baserad på Nissan Leaf men intresset var svagt.

Nu har det dock gått undan, och produktionslinan för Tesla Hearse 3 är redan igång och flera beställningar är redan lagda.

Intresset för eldrivna begransningsbilar finns inte bara i Nederländerna. I Skåne kör Fonus en eldriven Mercedes EQV som begravningsbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.