Polestar klarade målet på 50 000 elbilar under 2022

Polestar kan nu nöjda fira i det nya året. Företaget nådde, med endast några få timmar kvar på året sitt mål om att leverera 50 000 elbilar i år.

– December hos Polestar har varit en galen utmaning, med en all time high av leveranser. Teamet har jobbat extra hårt ända till slutet av året. Uppdrag slutfört, kommenterar Thomas Ingenlath.

På ett år har Polestar nästan dubblat sina leveranser. Målet 2021 var att leverera 29 000 elbilar och även det uppnåddes.

Framöver kommer Polestar växa med både utökad produktion av Polestar 2, etableringen på nya marknader men också genom lanseringen av flera nya elbilar. Den nya prestandasuven Polestar 3 hade premiär tidigare i höst. Nästa år har en mindre suv av coupémodell premiär, den har fått namnet Polestar 4.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.