Fonus kör Sveriges första eldrivna begravningsbil

Pressbild: Fonus

Begravningsbyrån Fonus har Sveriges första begravningsbil som är helt eldriven. Den nya elbilen började rulla i slutet på mars i Malmö, berättar företaget i ett pressmeddelande. För ändamålet föll valet på elskåpbilen Mercedes-Benz EQV-300.

Begravningsbilen har anpassats efter Fonus behov av Erikssons Karosseri i Malung. Att valet föll på EQV-300 beror på att det är den första eldrivna skåpbilen med tillräcklig räckvidd för begravningsbyråns behov.

– Äntligen finns det en elbil som fungerar för oss. Det känns fantastiskt bra. På Fonus strävar vi ständigt efter att minska vår klimatpåverkan, säger Peter Johansson, kundområdeschef för Fonus i Malmö och Lund.

– Jag tycker att det här är ett jättebra initiativ. Vi har mycket transporter och då känns det väldigt bra att köra en elbil eftersom det är så mycket bättre för miljön, tillägger Therese Skoglund, ceremonivärd på Fonus i Malmö.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.