Snygga 360 kW-snabbladdaren från LexEnergy är diskret och enkel att installera

LexEnergy visar nu upp sin nya smarta och diskreta snabbladdare LexHub. Lösningen kräver inga förarbeten som gjutning eller grävning mellan laddpunkterna och är snabbt fullt skalbar. En laddningsoperatör kan snabbt utöka antalet snabbladdare på en eftermiddag.

LexHub är utformad för att smälta in i stadsmiljön och går i en klassisk skandinavisk design. Tanken bakom utformningen är att efterlikna en urban bänkdesign och den funktionen erbjuder snabbladdaren också. LexEnergys lösning kan erbjuda två till tio laddpunkter och kan leverera upp till 360 kW till en laddande elbil.

LexHub lämpar sig också på platser där nätkapaciteten är begränsad. Genom ett inbyggt energilager kan stationen lagra energi från elnätet när tillgången är god som sedan används för att ladda bilarna när effekten är begränsad. Ett inbyggt styrsystem sköter kraftfördelningen utan att belasta det befintliga elnätet.

– Vårt mål är att möjliggöra ultrasnabb laddning av elbilar i tätbebyggda stadsområden och därigenom driva oss alla mot en elektrifierad framtid. Med LexHub får våra kunder friheten att installera permanent infrastruktur för snabbladdning av elbilar var som helst, där det annars inte är möjligt idag, vilket gör drömmen om universal elektrisk mobilitet till en konkret verklighet. Vi vill öka möjligheten till elektrifierad transport och ett starkare energisystem genom hela samhället, säger Robin Andersson, VD på LexEnergy.

Den 20 oktober inviger LexEnergy den första stationen baserad på lösningen vid ICA Kvantum i Hovås, utanför Göteborg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.