Snart har den svenskutvecklade eldrivna snöskotern Vidde Alfa premiär

Svenska bolaget Vidde Mobility gör sig redo att kasta sig ut i fjällen när man nu snart lanserar sin eldrivna snöskoter Alfa. Lanseringen kommer äga rum den 18 februari vid ishotellet i Jukkasjärvi. Ishotellet är just en av alla kunder som tecknat sig för en förserie av den eldrivna snöskotern.

– Den 18:e är vi stolta över att presentera världens renaste snöskoter på marknaden och ser fram emot att börja validera den i faktisk användning med våra samarbetspartners, berättar Christian Lystrup, VD för Vidde Mobility.

Bakgrunden till idéen om Alfa kom i samband med en utflykt i de svenska fjällen. Konventionella snöskotrar som drivs med bensinmotorer förstör den vackra naturen med buller och utsläpp. Vidde ska vara lösningen på det.

Genom forskning och samarbete med partners som RISE har Vidde under utvecklingen kunnat säkra nyckelaspekter som körbarhet, batterifunktionalitet i arktiska klimat och bullerreducering. Löftet är en oöverträffad snöskoterupplevelse.

En tidig mockup av designen.

Till designarbetet har Vidde tagit hjälp av italienska designhuset Pininfarina. Här har målet varit att ta fram en design som förenar form med funktion. Vidde beskriver resultatet som en visuellt slående design som också är tidlös och förkroppsligar principer om hållbarhet och livslängd.

Nedanför kan du se en tidig prototyp från Vidde in action:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.