Första bilden på nya elbilen Abarth 600e

Sprunget ur Fiat finns Abarth som specialiserat sig på att att tuffa till och förfina Fiats bilmodeller. Det med ett fokus på sport och prestanda. Nu presenterar man sin andra eldrivna modell i form av Abarth 600e.

Först ut är en lanseringsversion med namntillägget Scorpionissima. Denna modellvariant kommer att tillverkas i en begränsad upplaga om 1949 exemplar. Snart är det dags för lansering skriver Abarth, utan att gå närmare in på några detaljer förutom att släppa den första bilden på en Abart 600e i färgen hypnotiskt lila.

Abarth avslöjar i alla fall att 600e kommer leverera 240 hästkrafter vilket gör det till den mest kraftfulla Abart någonsin. Utöver det har man förfinat drivlinan för att ge maximal stabilitet, sportigare köregenskaper och bättre väggrepp. Den får dessutom stora 20-tumshjul med en låg profil, ett kraftfullt bromssystem och sportiga sidokjolar och kontrasterande färger.

Mer detaljer om Abarth 600e kommer att släppas i sambnad med premiären som är ”inom kort”. Men vi vet redan att Fiat 600e som modellen är baserad på får ett batteri på 54 kWh, en räckvidd på 400 kilometer (WLTP) och ska kunna snabbladdas från 20 till 80 procent på 27 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.