Ola avslöjar: Snart visas Mercedes G-Klass som elbil

Ola Källenius som är VD på Mercedes berättar nu att man snart är redo att visa upp nya het drivna Mercedes G-Klass. Exakt när avslöjar han inte, men den lyxiga terrängbilen har fått genomgå de sista testerna i sin naturliga miljö. Alltså i stekande hetta, den brantaste terrängen och i den isigaste av kyla.

För att verkligen säkerställa att Mercedes G-Klass lever upp till sitt namn har den i testerna också fått möta många av sina föregångare från 1970-talet och framåt. Dessa möten har Mercedes summerat i en videoserie.

– Ett av dessa möten spelades in i mitt hemland Sverige. Och jag kan säga att det blir kallt där uppe, -30°C är bara en genomsnittlig vinterdag längst i norr. Naturligtvis klarade alla G-klasser testen med hedern i behåll. Den elektriska G-klassen godkändes av G-klassen, säger Ola Källenius.

I filmen nedanför kan du se när nya eldrivna Mercedes G-Klass möter en tidigare G-Klass i Sverige:

Avsnittet ovanför var det tredje i serien. Avsnitt nummer ett kan du se nedanför:

Och avsnitt två ser du nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.