Smaskig uppdatering av Audi e-tron GT på gång

Nyligen fick sig Porsche Taycan en rejäl uppdatering och naturligtvis vill Audi inte vara mycket sämre med syskonmodellen Audi e-tron GT. Audis bil är nämligen baserad på samma plattform och har nu genomgått samma behandling. Nu visar Audi upp det första av nya uppdaterade e-tron GT.

Audi är fortfarande ganska hemlighetsfulla men avslöjar att modellen får förbättrad väghållning, bättre räckvidd och snabbare laddning. Det blir en ny toppmodell med namnet RS Performance-som lär producera mer i motoreffekt än dagens toppmodell RS e-tron GT som levererar 475 W (637 hk) men mindre än Porsches flaggskepp Taycan Turbo S med 700 kW (939 hk).

Det är fortsatt okänt vilken batteristorlek som Audi e-tron GT kommer få men sannolikt blir det också ett något större batteri, precis som nya Taycan förärats med. Från 93 till då sannolikt 103 kWh och med det lär vi också se snabbare laddning med en maxeffekt på 320 kW. Nya Taycan har verkligen briljerat i laddningstesterna, e-tron GT lär inte vara ett undantag.

En ny spännande förbättring är det nya ljuftfjädringssystemet som Audi utvecklat som består av fyra individuellt aktiva dubbelventilsdämpare. Något som märkbart ska bättra på komforten och väghållningen.

Premiären av den uppdaterade modellen kommer att ske till hösten. I övrigt är som sagt Audi sparsamma kring detaljerna. Det finns inte heller någon prisuppgift, men den nuvarande varianten kostar 1,2 miljoner kronor.

Detta kommer utan tvekan bli en spännande lansering, att köra dagens Audi e-tron är ren och skär magi med mycket körglädje och hög komfort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.