Tesla-ägare kan få en stor uppdatering snart

Tesla stoltserar med regelbundna mjukvaruuppdateringar, under parollen ”din Tesla blir bättre när du sover”. I en kommande stor vår-mjukvaruuppdatering lovar Tesla en hel del nytt till Tesla-ägare.

Tesla berättar nu på förhand om en del av nyheterna som uppdateringen kommer bjuda på. Förare av Tesla Model 3/Y med AMD-chip kan bland annat se fram mott ett nytt fullskärmsläge med kontroller när bilen står parkerad (bild ovan). Dessutom introduceras nya stora uppspelningskontroller och snabbare åtkomst till Senaste, Favoriter och Nästa i mediaspelaren. Dessutom kommer kartan att ta mindre plats i vissa lägen.

Tesla introducerar också handsfree-öppning av bagageluckan för den som kör en Model S/X (2021 eller senare) eller uppgraderade Model 3. Det ska räcka för ägaren att stå still bakom bilen med telefonnyckeln i fickan för att luckan ska öppnas.

Tesla Model S/X som saknar blinkersspakar bakom ratten kommer nu också automatiskt kunna växla mellan framåt och bakåt, beroende på omgivningarna. Tidigare har bilen endast kunnat göra ett första val när bilen stått parkerad.

De senare generationerna av Tesla-bilar med en skärm i baksätet har också en del att se fram emopt. Här kommer passagerare nu kunna ta del av navigeringsrutten, så som ankomsttid till destinationen. För att slippa den ständiga frågan, ”När är vi framme?”.

Även övervakningsläget Sentry Mode får en ny stor nyhet. Om det börjar spela in ett klipp får användaren också en notis till mobilen, och kan se händelsen i realtid.

Tesla introducerar också ljudboksappen Audible samt nya uppspelningsfunktioner till Spotify som kö, uppspelningshastighet och möjligheten att synka uppspelningen mellan bil och andra enheter.

Tesla avslöjar inte när uppdateringen kommer, men den lär vara utrullad senast innan sommaren. Det lär säkert också inkludera en del saker som Tesla inte nämner.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.