Nya testerna: Kör nya Porsche Taycan i 750 km på en laddning och snabbladdar i 320 kW

Porsche Taycan briljerar vid snabbladdaren.

I förra veckan släppte Porsche lite detaljer om nya uppdaterade Porsche Taycan. Både räckvidden och snabbladdningen har blivit rejäla snackisar efter att media under några dagar kunnat sätta bilen på prov.

Porsche gick själva ut med att nya Taycan i motorvägsfart klarade 587 kilometer på en laddning efter att journalistkåren kört en förseriebil på sträckan Los Angeles till San Diego. Men hur snasbbt Taycan snabbladdare är också någon som imponerar.

Porsche lovar nämligen att nya Taycan kan ladda batteriet från 10 till 80 procent på strax under 20 minuter. Edmunds testar visar att nya Taycan klarar det. De laddade Taycan från 6 till 82 procent på strax över 20 minuter.

Laddeffekten låg länge på en bra bit över 300 kW med en imponerande laddkurva genom hela laddning. Grafen nedan visar laddeffekter på över 300 kW upp till 60 procent, för att sedan sjunka ner till fortsatt imponerande 200 kW till runt 75 procent.

Maxar räckvidden

Några andra som hade möjlighet att testa nya Taycan var Kyle Connor från Out of Spec Review. Han och ett gäng branschkollegor gav sig ut på en riktig långkörning, med målet att helt enkelt komma så långt som möjligt genom att köra så effektivt som möjligt.

Även här imponerade bilen. I hela 9 timmar och 43 minuter fick teamat köra för att tömma batteriet, och lyckades på den tiden ta sig 748,7 kilometer med en snittfart på 79 km/h. Den genomsnittliga förbrukningen landade på 12,9 kWh/100 km.

Långkörning kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.